Webshop laten bouwen (1)

Wat is WordPress?

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS (content management systeem) Waarmee je websites kan bouwen en onderhouden. Ooit begon het als in een blog, maar het bedrijf is uit gegroeid tot de nummer 1 CMS. Ook wordt het platform gebruikt door de aller grootste bedrijven. WordPress is dus zeker kwaliteit.

Wie gebruikt het?

Heel veel bedrijven gebruiken deze CMS zowel hele grote als kleine. WordPress kun je gebruiken als blog, website of webshop. Het is dus maar net wat je wilt.

Wie maakt het?

Het is in 2003 opgericht door Matt Mullenweg het is ooit begonnen in een café. In het beginnen werkten er 5 mensen bij WordPress, maar nu werken er honderden over de hele wereld.

Waarom gebruiken mensen Het?

Er zijn  verschillende reden waarom  mensen  WordPress gebruiken. Hier onder leggen wij je het veder uit.

Het is gratis

Omdat het gratis is worden er veel verschillende websites mee gemaakt. Je moet alleen wel zelf je website hosten. Wij gebruiken zelf aan jaren de hosting van Neostrada deze raden wij jullie ook aan. Het is wel erg belangrijk om een goede hosting  provider te hebben omdat dit ook erg belangrijk is voor je SEO.

Met deze cms kun je alles

Je kunt met WordPress niet alleen een website maken maar ook een webshop of blog. Ook heb je veel handige plugins zoals Yoast SEO. Je kunt zelf verschillende plugins toevoegen om je website te verbeteren. Je kunt zelf een website zelf maken maar ook laten maken.

WordPress is makkelijk in gebruik

Er zijn niet voor niks zoveel websites gebouwd via deze CMS. Er zijn zoveel websites gebouwd omdat je makkelijk een website kan bouwen. Deze CMS loopt erg voor op de rest het is al jaren de nummer 1 CMS wereldwijd.

Het is makkelijk om hulp te krijgen

Het is erg makkelijk om hulp te krijgen om je website te verbeteren of een probleem op te lossen. Ook  kunnen wij je probleem oplossen via hulp op afstand. Ook zijn er verschillende grote blogs en forums over dit CMS.

Conclusie 

WordPress is met afstand de beste webbuilder in de wereld. Het loopt voor op alles en is één grote stap veder dan de rest.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *