Webshop laten bouwen (1)

Wat kost het laten maken van een WordPress website?

Kosten laten maken van een WordPress website

Wereldwijd zijn er miljoenen website die gemaakt zijn op WordPress. WordPress begon ooit in een café zaak met 5 mensen nu draaien miljoenen websites op dit CMS.  WordPress is het ideaal platform voor grote en kleine bedrijven. Van je lokale winkel tot beursgenoteerde bedrijven. 40% van alle websites draaien op dit CMS. Maar dat is niet voor niks.

Een korte vooruitblik bouw je als bedrijf zelf een WordPress website dan ben je voor een paar honderd euro al klaar. Voor het maken van een WordPress website door een hobbyist of zzp ben je afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk tussen de 700 en 3000 euro kwijt. Besteed je het uit een een webdesignbureau dan zijn er twee soorten oplossingen. Bij het gebruik maken van een bestaand thema met een aantal maatwerk oplossing betaal je afhankelijk van het webdesignbureau tussen de 3000 en 5000 euro. Ook kun je een maatwerk thema laten ontwikkelen door een webdesignbureau dit kost minimaal 15000 euro maar kan oplopen tot 50000 euro. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk en de moeilijkheid van je WordPress website.

De volgende onderwerpen en vragen nemen we onder de loep

  • De prijs van een WordPress webshop
  •  jij zelf
  • Hobbyist of zzp
  • WordPress bureau

De Prijs van een WordPress website

Wat is de prijs van een website? Dat is geen makkelijke vraag. Het hangt er vooral vanaf wat je als bedrijf allemaal wilt met je website, hoe groot en professioneel hij wordt en door wie je hem laat maken. Laten we ons verkennend onderzoek naar de kosten van een website eens starten door te kijken naar de verschillende soorten ontwikkelaars.

Jij zelf

jij zelf ook al heb je geen webdesignbureau en geen ervaring.

Wat doe je?

Je doet alles zelf je zorgt voor je eigen domeinnaam en hosting. Ook moet je zelf zorgen dat je scoort in Google door je SEO te optimaliseren.

Waarom (niet) doen?

De enige reden om het zelf te doen is omdat het geld scheelt. Er zijn heel veel reden om het te laten doen door een professional: Wanneer je het laat doen door een professional ben je ervan verzekerd dat je een goede, mooie site hebt die ook inhoudelijk goed te vinden is. Als je een website laten maken door een professional wordt je ook beter gevonden op Google omdat deze mensen veel meer verstand hebben van het optimaliseren van een SEO.

Wat kost het om een WordPress website zelf te maken

Een tientje voor een domeinnaam en ook moet je je eigen site gaan hosten. De beste hosting providers vind je hier.

Voor wie geschikt?

Het is niet geschikt voor bedrijven. Ook al zit je in de opstart fase een professionele webshop is extreem belangrijk als je met jouw bedrijf online wil gaan verkopen.

Hobbyist of zzp?

Wie?

Een Hobbyist of freelance leveren meestal hoog waardige kwaliteit websites. Hobbyisten vinden het vaak leuk om in hun vrije uren wat te knutselen aan websites. Een zzp/freelance (fulltime) webdesigner, komen vaak uit de software wereld en hebben meestal veel ervaring.

Wat?

De goedkoopste opties is het laten instaleren van een kant en klaar thema. Met zoon kant en klaar thema bespaart de zzp/hobbyist veel tijd waardoor het voor jou goedkoper wordt. Zei hoeven er voor jou alleen de logo en de tekst aan te passen. Ideaal dus als je website snel tegen een relatief goedkope prijs online komt. Ook zijn er veel freelancers die zich specialiseren in maatwerk oplossingen. Dit is echter wel een stuk duurder maar je krijgt hier wel een uniekere website door.

Waarom (niet)?

Een zzp/hobbyist is een heel stuk goedkoper dan een full internet bureau. De bedragen bij de hobbyist beginnen bij 25 euro per uur. Die bij de zzp rond de 35 euro per uur. Een zzp met veel ervaring van een platform kan vaak complexe maatwerk oplossingen bieden. Let wel op dat de zzp zich meestal focust op een dienst. De meeste zzp hebben minder technische kennis dan een full internet bureau. Een full internet bureau heeft meestal meerdere specialisten in verschillende vakgebieden.

Wat kost het om een zzp of hobbyist jouw website te laten maken?

Een Site laten bouwen door een zzp of hobbyist kost minimaal €700,- maar dat kan oplopen tot €10000,- de prijs is afhankelijk van de hoeveelheid maatwerk en de moeilijkheid.

WordPress Bureau 

Wie?

Een bureau met minimaal 3 medewerkers tot tientallen medewerkers met elke medewerker een andere specialiteit. 

Wat?

Een Website voor je bedrijf. Er zijn twee verschillende mogelijkheden, mogelijkheid 1: Het laten maken van een Website op basis van een bestaand thema. Opties 2: Het laten ontwerpen van een thema met veel maatwerk oplossingen. Daarnaast speelt in beide gevallen de hoeveelheid op maat gemaakte functinaliteiten (bijvoorbeeld een registratiesysteem, gecustomizede zoekmachine, etc.) mee. Het gaat hier dan om de functies die from scratch – dus zonder bestaand thema of plugin – worden gebouwd. Voor dit soort websites wordt bij grotere bureaus nagedacht over de strategie, worden er brainstormsessies georganiseerd met verschillende experts, denkt men na over de customer journey, etc.

Waarom (niet)?

Als je een echte mooie, goede en snelle webshop wil kun je het best een full services WordPress bureau inhuren. Bij een full services  bureau hebben ze veel meer specialiteiten dan een zzp. Ook bezit een full services bedrijf veel meer technische ervaringen en zijn ze allemaal gespecialiseerd in iets anders. Iedereen doet waar hij goed in is en ze maken er een top eindproduct van.

Wat kost het laten maken van een website door een webdesignbureau?

De prijs van opties een is tussen de 3000 en 5000 euro. Dit is afhankelijk van wat jij allemaal wil laten veranderen aan jou thema. Voor complexe maatwerk WordPress websites licht de prijs echter een heel stuk hoger. Een complex maatwerk WordPress thema is erg ingewikkeld om te maken dat stuurt de prijs natuurlijk ook omhoog. De kosten van een maatwerk site bestaan uit: ontwikkelen nieuw thema, het aantal functies en de moeilijkheid graat van het project. De kosten zijn minimaal 15000 euro en kunnen oplopen tot 30000 euro.

Voor wie geschikt?

Een website laten bouwen voor 30000 euro dat is gewoon niet voor elke bedrijf weggelegd. Het is ook logisch voor een zzp of een bedrijf met 1 of 2 werknemers zijn dit soort bedragen gewoon niet haalbaar. Dit pakket is wel geschikt voor middel grote en grote bedrijven. Denk hierbij aan bedrijven met minimaal 30 werknemers. Als het bedrijf ook online wil verkopen en een groot budget heeft is een webdesignbureau inhuren de beste opties. Het is het duurt maar je zal een stuk beter worden gevonden dan als je het door een zzp laat doen. Ook zit het dan inhoudelijk een stuk beter in elkaar en er is meer technische kennis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *