Yoast SEO WordPress

Wat zijn de verschillende rollen als gebruiker

Wat zijn de verschillende rollen als gebruiker

WordPress heeft standaard 7 rollen voor gebruikers dat zijn: Beheerder, Redacteur, Auteur , Schrijver, Abonnee, SEO manager en  SEO Editor. Beheerder is vrijwel de bekendste je bent dan de baas van de website. Je kan makkelijk alles zelf verandereden. 

Beheerder

De beheerder is de belangrijkste gebruiker op je website. Dit de eigenaar van de website een beheerder heeft alle rechten en kan dus alles veranderen. Een beheerder kan ook andere gebruikers toevoegen. Er kunnen meerdere beheerders zijn op een website.

Redacteur

Een redacteur kan makkelijk zelf berichten aanmaken. Hij kan ze ook van andere aanpassen en verwijderen.

Auteur 

De auteur is eigenlijk hetzelfde als de redacteur. Er is maar een verschil de Auteur kan alleen zijn eigen berichten aanpassen of verwijderen. Terwijl de redacteur andere berichten ook kan verwijderen. Een auteur is een veel beter en veiliger opties dan een redacteur.

Schrijver

Een schrijver kan makkelijk zelf berichten schrijven. Hij kan geen berichten van andere aanpassen. Een schrijver kan zelf geen bericht publiceren hij moet hiervoor toestemming hebben van een Beheerder of redacteur.

Abonnee

Een abonnee is geen aparte rol. Als abonnee kun je niks toevoegen of veranderen aan een website. Het enige voordeel is dat je niet in hoef te loggen wanneer je een reactie plaatst.

SEO manager & SEO editor

Dit heb je alleen staan als je een SEO plugin hebt. Wij gebruiken als SEO plugin Yoast SEO. In deze rol kunnen SEO managers & editors alleen de SEO veranderen via Yoast. Dit kan handige zijn voor een van je werknemers of voor een SEO specialist die er voor zorgt dat je website beter wordt gevonden.

WordPress-nieuwe-gebruiker-1

Gebruiker toevoegen

Het toevoegen van gebruikers is super simpel. Je gaat naar gebruikers nieuwe toevoegen hier voeg je het emailadres toe en het wachtwoord. Dan heb je al weer een nieuwe gebruiker aangemaakt. Nieuwe gebruikers kunnen alleen worden aangemaakt door beheerders.

Conclusie 

Je weet nu precies wat een gebruiker is en wat zei allemaal kan. Pas wel goed op welke rollen jij weg geeft op je website. Een verkeerd iemand op je website kan je veel problemen op leveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *