Webshop laten bouwen (1)

WordPress Categorieën & Tags

WordPress Categorieën & Tags

WordPress Categorieën & Tags kunnen erg handig zijn voor je WordPress website. Met categorie en tags maak je alles erg overzichtelijk. Het kan ook handige zijn als je berichten op verschillende pagina’s wil tonen in verschillende samenstellingen. Als wij een handleiding schrijven over WordPress. Gebruiken wij ook Tags we pakken namelijk berichten uit verschillende categorieën.

WordPress categorieën & tags (1)

Verschil tussen categorieën en tags

Met categorieën kun je makkelijk veel berichten in een keer groeperen. Met tags kun jij aanduiden waar het precies over gaat.

Waarvoor gebruik je categorieën en tags

Je kunt met categorieën gelijk veel berichten groeperen. Dit is handig als je veel berichten schrijft over hetzelfde onderwerp. Het is dan ook allemaal erg overzichtelijk. Met Tags duid jij aan wat je precies wil met het bericht.

Nieuwe categorie aanmaken

Het aanmaken van een categorie is erg simpel. Ga naar berichten – categorie – vul de naam, slug en hoofdcategorie in. Klik vervolgens op nieuwe categorie aanmaken.

Nieuwe Tags aanmaken

Het aanmaken van Tags is erg simpel. Je gaat hier voor naar berichten – tags – vul naam, slug en beschrijving in. Klik nu op nieuwe tag toevoegen. Zo simpel is het!

Voordelen van categorieën en tags

Het overzicht is een van de grootste voordelen aan categorieën en tags. Ook kun je met categorieën in een keer veel berichten aanduiden. Met Tags kun je berichten van verschillende categorieën aan me kaar toevoegen. Dit is erg handige als jij bijvoorbeeld een handleiding gaat schrijven.

Nadelen van categorieën en tags

Wanneer jij een beschrijving maakt bij je Tags en categorieën en je berichten bij elkaar voegt kan dit er erg slordig uit zien.

Conclusie

Je weet nu precies wat je kunt met categorieën en Tags en waar je ze vind.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *