website laten maken

WordPress.com vs WordPress.org

WordPress.com vs WordPress.org

WordPress.com vs WordPress.org Wat zijn de verschillen tussen WordPress.com en WordPress.org. Dat gaan wij jouw vertellen in dit bericht. Welke is volgens ons beter en welke gebruiken wij altijd. Er zitten een aantal belangrijke verschillen tussen deze website. Ook al heten ze allebei WordPress er zit wel verschil in. WordPress.com is namelijk gratis je kan in 10 minuten je eigen site maken. Je krijgt dan een sub domein https://jouwnaam.wordpress.com/ ook krijg je veel irritante advertenties. Je kunt tegen betaling je eigendomeinnaam gebruiken en de advertenties verwijderen. Lees meer over de prijzen. Ook is WordPress.com makkelijker dan WordPress.org. Bij WordPress.com hoef je niet om te kijken naar hosting en onderhoud alles is op order. De nadelen van .com zijn dat je beperkt beschikbaarheid hebt tot plugins je kunt de site minder naar je hand om zetten. Ook zijn er veel templates niet beschikbaar.

WordPress.com

Wij gebruiken deze tool eigenlijk bijna nooit. Al onze websites maken wij met WordPress.org ook de websites van onze klanten. Wij hosten onze websites vaak bij Neostrada. WordPress.com is er eigenlijk voor de mensen zonder technische kennis die zo minmogelijk geld aan hun website of blog willen uitgeven. Het voordeel is dan wel weer dat al het onderhoud voor jouw wordt gedaan. Ook wordt je website gehost wat erg fijn is dat je erg geen omkijken naar hebt. Met de jaren is de .com versie van WordPress wel heel erg verbeterd. Wij raden je aan om de advertenties wel te verwijderen en je eigen domeinnaam te gebruiken. Dit ziet er al een stuk professionelere uit.

WordPress.org

Met dit Content management bouwen wij al onze websites met ons bedrijf wewebdesign. De sites van onze klanten worden dus ook met dit CMS gebouwd. Wij onderhouden ook alle sites van onze klanten. Bijna al onze websites draaien op hosting van Neostrada deze hosting partij kunnen wij jullie ook aanraden. Met WordPress.org is er een stuk meer mogelijk dan met WordPress.com. Op WordPress.org zijn een stuk meer plugins beschikbaar dan op WordPress.com. Met de .org variant kun je meer dan met de .com variant echter is de .org variant een klein stukje moelijker. Veel templates zijn bij .com niet beschikbaar een voorbeeld hiervan is Crocoblock.

Webshop

WordPress.com ondersteund geen webshop. Als je een webshop wil me WordPress moet je WordPress.org + WooCommerce dit is de enige manier. Wij gebruiken voor de webshops van onze klanten de hosting van Neostrada en de pagebuilder Crocoblock. Wij gebruiken ook altijd Elementor pro, dit vinden wij een musthave voor je website.

Onderhouden van je website

Met de hosting van Neostrada hoef jij je geen zorgen te maken over het onderhoud van je site. Zei doen namelijk alles voor jouw jij hoeft alleen je plugins te updaten. Bij WordPress.com gaat alles automatisch jij hoeft hier zelf niks te doen. Zelf je site hosten kan prima het is een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken.

Welke wij gebruiken

Wij gebruiken sinds het begin WordPress.org. Dit is volgens ons ook de beste versie van ‘WordPress’. WordPress.org is iets moelijker dan .com, maar met .org kun je gewoon betere en zekere mooiere websites maken. Wij gebruiken de hosting van Neostrada en vaak voor webshops Crocoblock.

Conclusie

Want is de antwoord op de vraag WordPress.com vs WordPress.org. Dat is eigenlijk heel erg simpel met .org kun je betere en mooiere website maken. Maar het is wel een klein stukje moeilijker. WordPress.com is makkelijk alles wordt voor je gedaan, je bent alleen beperkt in het ontwikkelen van je site. Wil jij voor WordPress.com kiezen dan raden wij je wel aan om het te doen met eigendomeinnaam en de advertenties te verwijderen. Dat ziet er al een stuk professionele uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *