WordPress website laten maken (1)

WordPress customizer

WordPress customizer 

Met de WordPress customizer kun jezelf makkelijk het uiterlijk van je website veranderen. De customizer instellingen zijn afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Wij maken al lange tijd gebruik van het thema Astra die kunnen wij jullie ook aanraden.

Wat is de WordPress customizer? 

Met de customizer kun je het uiterlijk van je website veranderen. Je kunt ook widgets en banners plaatsen. Dit customizer is een tool om het uiterlijk van je website te verbeteren. 

Waar vind je de WordPress customizer?

Wanneer je bent ingelogd op je website kom je op de WordPress admin omgeving. Ga dan naar de naam van je website – website bekijken en dan customizer. Je kunt makkelijk op de dingen kiezen die jij wil aanpassen.

 
Custumizer-instellingen

Wat kan je met de customizer?

Je kunt makkelijk het uiterlijk van je website aanpassen. Zo kan je de header instellingen veranderen, de footer instellingen, de widget instellingen en blog instellingen. 

Site-identiteit-

Identiteit

De identiteit van je website kun je makkelijk aanpassen. Je kunt de Sitetiel en ondertitel makkelijk aanpassen. Je kunt makkelijk een logo toevoegen en Favicon dit is het kleine logo dat zichtbaar is boven in chrome. Wanneer je geen logo hebt ingesteld staat op de plek van het logo de Sitetitel. Pas dit zo snel mogelijk aan naar een logo een sitetitel ziet er namelijk echt niet uit.

Hoofdmenu-customizer

Menu’s

Je kunt veranderen hoe je menu’s er uitzien. Je kunt zelf de kleur, grote en afstand veranderen.  Je kunt ook het breekpunt veranderen dat is erg belangrijk bij een responsive website. Het breekpunt bepaald namelijk wanneer hij overschakelt naar menu of tablet . Wanneer je dit niet instelt blijft het staan op deskkop het ziet er waarschijnlijk niet uit op mobiel. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aanpast.

Widgets

De widget instellingen zijn erg belangrijk voor je website. Zei bepalen namelijk hoe je footer er uitziet en de zijbalk bij je blog berichten. Wij raden je aan om als footer altijd de vier footer widget blokken te gebruiken. Dit ziet er erg netjes uit en dit hebben de meeste website, het komt daardoor ook erg betrouwbaar over.

Home-pagina-instellingen-WordPress

Home page instellingen

Hier kun je precies kiezen welke pagina je wilt gebruiken als home pagina. Wij raden je aan om hier de traditionele pagina te gebruiken. Je kunt die namelijk beter naar je hand zetten dan een bericht.

Veranderen-WordPress

nieuw thema 

Je kunt makkelijk kijken of een nieuw thema je website beter staat. Dit kan zonder het meteen aan te passen. Een nieuw thema kan worden doen weten wij uit ervaring.

Widgets-footer (1)

Widgets instellen met customizer

Bij de WordPress Customizer kun jij aanpassen waar je widgets wil tonen. Je kunt hier je zijbalk instellen en je Footer. Je bepaald zelf waar je je widgets vertoond. De widgets hoeven niet op elke pagina getoond worden. Dit kun je ook weer makkelijk zelf instellen.

Conclusie

Je weet nu precies hoe je je website kunt customizen en wat je allemaal kan veranderen aan je actieve thema.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *